Vozači, oprez: Mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle

Vozačima se ovog jutra skreće pažnja na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle, kao i na mogućnost sitnijh odrona zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.

Zbog redovnog servisiranja tunela 1.mart, na autoputu A-1 Zenica jug – Lašva, večeras od 20 sati do sutra (23.10.) do 6 sati za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zenica jug – Lašva.

Na autoputu A-1 izvode se radovi na dionici Sarajevo sjever – Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi – Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj – Olovo u tunelu Karaula, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 4:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Sarajevo -Trnovo, M-1.8 Srebrenik – Orašje, M-17 Doljani – Metković i M-5 Lanište -Ključ.

Danas počinju radovi na asfaltiranju dionice regionalnog puta R-419 Risovac – Jablanica, zbog čega je u vremenu od 8 do 18 sati na snazi obustava saobraćaja.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

U BiH danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 27 stepeni

U Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.

Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepena.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8, a najviša dnevna oko 25 stepena.

Brčko:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno krivično djelo.

Hitna služba je imala 85 intervencija, na svijet je došlo šest beba.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 106 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijska stanica nije zabilježila dešavanja na području Gradačca.

Temperatura u Gradačcu je 10°C, najviša dnevna do 27°C, vrijeme danas sunčano i vedro.