Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima Doljani i Zupci pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Klobuk (Trebinje-Nikšić) nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali su duge kolone vozila u prostoru između dva prelaza (na ulazu u C. Goru).  Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru (granični prelaz je otvoren za povratak u BIH), dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Danas i sutra (22. i 23.08.) neće biti obustava saobraćaja na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 11; Ivan Sedlo 13; Bjelašnica, Bugojno i Srebrenica 14; Sarajevo 16; Livno, Prijedor, Tuzla i Zvornik 17; Banja Luka, Bihać, Grude i Sanski Most 18; Bijeljina 19; Gradačac i Široki Brijeg 20; Trebinje 21; Mostar 22; Neum 23°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 2hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Poslijepodnevni sati će biti manje ugodni u odnosu na prvi dio dana zbog približavanja pogoršanja, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Zbog povećane koncentracije polena ambrozije, preporučujemo oprez kod alergičnih osoba.Također, osjetljive osobe trebale bi posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 23°C. Tokom dana sunčano i toplo sa maksimalnom temperaturom zraka oko 32°C.

Najavljene radarske kontrole za 22. 08. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati R-460 Srnice Donje
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.8 Ormanica.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica i PS nisu imale intervencija.
  • Hitna služba evidentirala je 76 pacijenata.