Na putevima u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pojačana je frekvencija vozila, pa vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetujemo češće pauze.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana u funkciji su obje trake. U vremenu od 20 sati do 05 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas i sutra (22 i 23.07.) od 07 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Doljani, Hum i Deleuša, kao i na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Danas sunčano, u Bosni uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 34°C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

Prije podne ugodnije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se, usljed vrućine i sparnog vremena, mogle djelimično pojačati tegobe kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je laganije se odjenuti, suzdržati se od pretjeranih aktivnosti poslije podne i prilikom boravka na otvorenom provoditi mjere zaštite od UV zračenja. U Hercegovini će, uz sunčanije vrijeme, opšta slika biti ljepša.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 16°C. U toku dana se očekuje djelomično oblačno vrijeme uz maksimalnu dnevnu temperaturu zraka do 30°C.

Komunalac – Uredno vodosnadbijevanje, veći prekidi ili kvarovi nisu najavljeni za danas.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je evidentirala 1 saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Hitna služba je primila i pregledala 92 pacijenta, 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 krivično djelo.

Hitna služba je primila i pregledala 72 pacijenta, rođene su 2 muške i 1 ženske bebe, 1 osoba je preminula.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

B1 TV