Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, veći dio dana, s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano vrijeme. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni.

U četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9, a dnevna od 6 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Vozači, oprez: Magla smanjuje vidljivost, učestali odroni

Pojačan oprez ovoga jutra savjetujemo vozačima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog magle koja smanjuje vidljivost, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Bosne, Save, Sane, Lašve i Vrbasa.

Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog izvođenja radova na prevoju Lanište na putnom pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, danas od 09 do 16 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad danas od 11 do 16 sati, saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će se preusmjeravati na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Policijsaka stanica j eu toku 24 sata zabilježila jednu saobraćajnu nezgodu i dva krivična djela.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara.

Hitna služba je pregledala 74 pacijenta a na svijet su došle dvije muške bebe.

Gradačac:

Policijska stanica nije zabilježila dešavanja u proteklom periodu.

Vatrogasna jednica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 67 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka

Najavljeni danas prekidi električne energije u mjestima u Vida 1 i Njiverica od 10:00 do 10:45 sati i u Novalićima od 10:00 do 14:00 sati.

Jutarnja temperatura u Gradačcu -4°C, najviša dnevna od 3°C do 5°C.Vrijeme danas stabilno, malo do umjereno oblačno i sunčano.