Zbog magle (ponegdje vrlo guste) i jutarnjih mrazeva, upozoravamo vozače na mokar i klizav kolovoz. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se tokom radne sedmice (od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati) obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Danas od 10 do 15 sati izvodit će se radovi na asfaltiranju kružnog toka na regionalnom putu Lukavica-Vraca, zbog čega će doći do obustave saobraćaja.

Od danas počinju radovi u naselju Husino, na magistralnom putu M-18 Živinice-Šićki Brod, zbog čega će se u vremenu od 07 do 16 sati saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros u Bosni i Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Drvar 0; Bugojno, Ivan Sedlo, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 1; Bijeljina, Jajce i Sanski Most 2; Banja Luka, Doboj, Grude i Zenica 3; Bjelašnica 4; Mostar i Trebinje 7; Gradačac 8; Neum 11; Bihać 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951Pa, za 6hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Poboljšanje vremenskih prilika, duži sunčani intervali i porast temperatura tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Tokom jutra i večeri biće svježije, stoga je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka je iznosila 4°C. U toku dana se očekuje pretežno sunčano vrijeme uz maksimalnu teperaturu zraka oko 22°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 2 slučaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 81 pacijenta, 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava nije imala intervencija.

Hitna služba je primila i pregledala 33 pacijenta, rođena je 1 ženska osoba, preminulo je 5 osoba.

Vatrogasna jedinica je imala 2 požarne intervencije.

B1 TV