Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas se u južnim i jugozapadnim područjima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom prije podneva postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 24 do 29, na jugu do 32 stupnja.

Tokom jutra će biti ugodnije, potom će se biometeorološke prilike postepeno pogoršavati. Promjena vremena, uz povećanu naoblaku i povremene padavine, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, problemi sa snom i malaksalost.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 13°C. Tokom dana sunčano uz mogućnost naoblake sa maksimalnom temperaturom zraka od 28°C.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 remećenje javnog reda i mira i 1 događaj pod ostalo.
  • Hitna služba zabilježila je 94 pacijenta, a jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.