Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Save, Une, Drine, Spreče, Vrbasa i Lašve. Vozače na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Danas u Bosni mala do umjerena naoblaka. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Vjetar slab jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24 stepena.

Gradačac:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno narušavanje javnog reda i mira i jedan događaj pod ostalo.

Hitna služba je u toku dnevne smjene pregledala 41 osobu a u toku noćne 42 osobe.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara u Lukavcu Gornjem.

Komunalno zbog otklanjanja kvara, bez vode su korisnici u ulici 1. bataljona i ulica Hazna.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 9°C, najviša dnevna od 18°C do 22°C, vrijeme danas sunčano i vedro.

PORODILIŠTE – Rođeno je 10 beba, devet dječaka i jedna djevojčica.

Brčko:

Policijska stanica je zabilježila jedno krivično djelo.

Hitna služba je u toku 24 sata imala 78 intervencija, a svijet su došle tri djevojčice.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju gašenja požara i jednu tehničku intervecij

B1 TV.