Najavljene radarske kontrole za 20. 07. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci
  • 16:00 do 18:00 sati R-460 Srnice D.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH


Danas u Bosni veći dio dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Biometereološka slika je povoljna. Nakon svježijeg jutra, tokom kojeg bi osjetljive osobe trebale biti opreznije i posvetiti pažnju odijevanju, biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Uz porast temperatura zraka, većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 iznosila je 19°C. Tokom dana djelimično oblačno sa temperaturom zraka oko 26°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 86 pacijenata.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 događaj pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica zabilježila je 3 saobraćajne nesreće.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Urgentni centar evidentirao je 42 pacijenta, a 2 lica su preminula.

A.Osmičić