Gradačac;

Policija – U protekla 24h dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povriježenih;

Hitna služba: Tokom dana ukupno 58 a tokom noći 38 pregleda. Pacijenti su svi zbrinuti, nije bilo upućenih u UKC Tuzla;

Brčko;

Policija – U protekla 24h nije bilo zabilježenih događaja;

Hitna služba – Ukupno 75 pregleda, na Odjeljenju za ginekologiju rođene su dvije bebe, jedan dječak i jedna djevojčica;

Vatrogasna služba: U protekla 24h imali su jednu intervenciju na gašenju požara.

Međunarodni aerodrom Tuzla – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja, sa kašnjenjem od oko 10 minuta na pojedinim letovima.

Porodilište UKC Tuzla – Rođeno je 15 beba, osam dječaka i sedam i djevojčica.

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme sa kišom u sjevernim područjima. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u Hercegovini.


Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuje u sjevernim djelovima. Tokom dana, padavine se očekuju u većem djelu naše zemlje. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Većina padavina se očekuje u Bosni i to prije podne. U Hercegovini lokalno slaba kiša poslije podne. Vjetar, slab do umjeren, na momente i pojačan, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje od 24 do 27 stepeni.

Radarske kontrole – Brčko distrikt:

06:00 do 09:00 sati Cerik-Dubrave
10:00 do 13:00 sati Donji Rahić-Ulice-Vitanovići
13:00 do 16:00 sati Brčko-Trnjaci-Brezovo Polje
20:00 do 22:00 sati Gornji Rahić-Maoča

Biometeorološka prognoza:

Usljed promjene vremenskih prilika, opšta slika će biti loša u cijeloj Bosni i Hercegovini. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, glavobolje, nervoze, u noći problemi sa snom. Hroničnim bolesnicima, posebno astmatičarima i osobama sa kardiovaskularnim problemima, savjetujemo oprez, obzirom da će se osjet hladnoće pojačati zbog nižih temperatura i povećanog sadržaja vlage u zraku. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

B 1 TV