Stanje na cestama 19. 06. 2021. u 07 : 30 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-4 u Kalesiji, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog održavanja svjetskog kupa u raftingu, danas će se na dionici Karanovac-Crna Rijeka saobraćati jednom trakom naizmjenično, u vremenu od 08 do 13 sati i od 14 do 17:30 sati.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde),gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Grude 13; Bugojno 14; Ivan-sedlo 15; Sarajevo 18; Sanski Most, Zenica 19; Bihać, Tuzla 20; Mostar 22; Gradačac 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 32, na jugu do 35 °C.

Tokom jutra će biti ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. Također, učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

PORODILIŠTE TK – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 15 beba, 10 djevojčica i pet dječaka.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 25°C. U toku dana se očekuje sunčano vrijeme sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka do 33°C.

Komunalac – Uredno vodosnadbijevanje, veći prekidi ili kvarovi nisu najavljeni za danas.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je evidentirala 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira i 2 događaja u rubrici Ostali događaji.

Hitna služba je primila i pregledala 77 pacijenta, 5 osoba je upućeno u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava nije imala intervencija.

Hitna služba je primila i pregledala 67 pacijenata, rođene su 2 muške i 2 ženske bebe.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1 TV