Danas u Bosni postepeno naoblačenje sa sjevera od jutarnjih sati prema sredini dana, najavljeno je iz Federalnog meteorološkog zavoda.

Lokalno će pasti i kratkotrajna slaba kiša. U Hercegovini pretežno sunčano. Sredinom dana naoblačenje na sjeveru Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, a dnevna između 6 i 18 stepeni. 

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 3, a dnevna do 15 stepeni.

U četvrtak u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine se očekuje susnježica ili snijeg. Pretežno sunčano vrijeme je izgledno na području Krajine i većem dijelu Hercegovine. U ostalim područjima postepeno razvedravanje u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 2 stepena, a dnevna do 12.

U petak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između -6 i -1, a dnevna do 13 stepeni.

Saopćenje BIHAMK-a

Gusta magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na putnom pravcu Ustiprača-Goražde–Foča, pa vozače na ovoj dionici pozivamo na opreznu vožnju.

Zbog niskih temperatura i mjestimično vlažnog kolovoza, skrećemo pažnju na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktma i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova kod mjesta Potoci na magistralnom putu Jablanica-Mostar od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedno kazneno djelo.

Hitna služba je u toku 24 sata imala 99 intervencija na svijet su došle dvije bebe, jedna djevojčica i jedan dječak.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju i jednu intervenciju gašenja požara.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 122 pacijenta.

Vatrogasna jedinica nije imala intervenciju.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijska stanica u proteklom periodu nije evidentirala dešavanja na području Gradačca.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je osam beba, dvije djevojčice i šest dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 11°C, najviša dnevna do 13°C. Vrijeme danas oblačno sa kišom.