Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Najavljene radarske kontrole za 17. 08. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-14.1 ulica Žrtava Srebrenice
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas u Bosni sunčanije prije podne. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske naoblake. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom Bosne će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti pljuskove i grmljavinu koji lokalno mogu biti izraženiji. U Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne pljuskova može biti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake može biti i jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C, na jugu zemlje do 35°C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Tokom prijepodneva ugodnije, uz umjerene temperature, potom vruće i sparno u drugom dijelu dana. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i provoditi mjere zaštiite od UV zračenja. Manjak svježine u noći također bi mogao praviti probleme osjetljivim osobama.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 20°C. Jutarnje sate pratila je magla dok će tokom dana biti umjereno oblačno sa maksimalnom temperaturom zraka od 31°C.

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica zabilježila je 2 događaja pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija gašenja požara.
  • Hitna služba zabilježila je 92 pacijenta, a 2 lica su upućena u UKC Tuzla.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 1 požarnu i 1 tehničku intervenciju.
  • Policijska uprava zabilježila je 1 krivično djelo.
  • Urgentni centar zabilježio je 78 pacijenata, a 2 osobe su preminule.