Najavljene radarske kontrole za 17. 07. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-1.9 ulica Sarajevska
  • 14:30 do 16:30 sati M-14.1 Mionica I-II

Prohodnost većine putnih pravaca u BIH jutros je dobra i saobraća se uz umjeren intezitet vozila. U područjima gdje pada kiša, apelujemo na vozače da voze oprezno i da prilagode vožnju uslovima na putu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Očekuje se jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu, pljuskove i zahlađenje u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine naoblačenje se prognozira sredinom dana i lokalno kiša može padati u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

Pod uticajem pogoršanja, opšta slika djelimično će se pokvariti. Kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe poput glavobolje, reumatskih bolova, nervoze. Pri tome će osvježenje i umanjen osjet sparine, ipak ublažiti negativne efekte lošijeg vremena. Na krajnjem jugu zemlje stabilnije i ugodnije.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 iznosila je 18°C. Tokom dana naoblaka i kiša uz temperaturu od 16°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 68 pacijenata, a 3 lica su upućena u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica evidentirala je 1 kriminalno djelo; 1 događaj pod ostalo i 2 saobraćajne nesreće, jednu u naselju Mionica 3, a drugu u ul. Branilaca grada. U saobraćajnim nesrećama povrijeđena je po 1 osoba.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku intervenciju.
  • Deminerski tim zabilježio je 1 intervenciju.
  • Policijska uprava evidentirala je 1 saobraćajnu nesreću i 2 krivična djela.
  • Urgentni centar evidentirao je 48 pacijenata, rođena su 2 dječaka a 1 lice je preminulo

A.Osmičić