Stanje na cestama 17. 06. 2021. u 06 : 20 sati

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Danas u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Priboj-Teočak. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Bilalići-Prosjeka-Ugljevik.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguć slab pljusak kiše. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 °C.

Uz više svježine, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslije podne, usljed porasta temperatura i pojačanog osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, laganije se odjenuti i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

PORODILIŠTE TK – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, četiri djevojčice i pet dječaka.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 19°C. U toku dana se očekuje sunčano vrijeme sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka do 30°C.

Komunalac – Uredno vodosnadbijevanje, veći prekidi ili kvarovi nisu najavljeni za danas.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je evidentirala 1 saobraćajnu nezgodu. 1 krivično djelo i 1 događaj u rubrici Ostali događaji.

Hitna služba je primila i pregledala 90 pacijenta, 1 osoba je upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu.

Hitna služba je primila i pregledala 64 pacijenata, rođena je 1 muška i 3 ženske bebe, 2 osobe su preminule.

Vatrogasna jedinica je imala 3 požarne intervencije.

B1 TV