Gradačac:

Policija- U protekla 24h zabilježene su dvije saobraćajne nezgode u kojem su tri osobe povrijeđene i četiri intervencije koje se vode pod ostalo,

Hitna služba – Takom dana zabilježeno je 53 intervencije a sinoć 63, dva pacijenta su pućena na UKC Tuzla,

Brčko:

Policija – Zabilježili su jedno krivično djelo i tri saobraćajne nezgode,

Hitna služba – Ukupno 76 intervencija, na odjelu ginekologije rođene su četiri bebe,

Vatrogasci su u protekla 24h imali redovne aktivnosti bez intervencija.

Stanje na putevima:

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona. Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao radovi u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive) i Mostaru.

Još danas i sutra će se u terminu od 07 do 14 sati izvoditi deminerski radovi uz dionicu M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog čega će se saobraćati usporeno.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, dok je na GP Gradina kolona vozila na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Vremenska prognoza:

Jutros je u Hercegovini sunčano. U Bosni je bilo dosta niske naoblake.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 11; Bugojno i Sokolac 12; Jajce, Sarajevo i Tuzla 14; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 15; Brčko, Doboj, Livno, Srebrenica i Zvornik 16; Grude 18; Neum i Trebinje 21; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je ispod normale i raste.

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C. 

B1TV