Zbog niske temperature upozoravamo na poledicu, posebno na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosasnko Grahovo-Strmica ima snijega na kolovozu, a u jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Umjerene oblačnosti ima na istoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -17; Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sokolac -10; Drvar i Jajce -9; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica -8; Bugojno -7; Bijeljina, Gradačac i Zvornik -5; Grude -1; Mostar, Neum i Trebinje 1°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958Pa, za 15hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C.

Biometeorološke prilike su povoljnije. Sa više sunca, uz blagi porast dnevnih temperatura zraka i slabije izraženo sjeverno strujanje, većina populacije biće boljeg raspoloženja i osjećati se ugodnije. Neophodno je biti oprezniji tokom jutra i večeri, posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

GRADAČAC

Najavljeni su planski prekidi za 15.02.2021. godine. Isključenje će se vršiti na TS ULR Diren od 08:30 – 14:00 sati.

Bez napajanja električnom energijom bit će: Njiverica, Vida 1 i Novalići.

Jutarnja temperatura zraka u 08:00 sati iznosila je -3°C. U toku dana se očekuje sunčano vrijeme uz maksimalnu dnevnu temperaturu zraka do 3°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 2 krivična djela i 1 događaj pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 54 pacijenta, 1 osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 krivično djelo.

Hitna služba je primila i pregledala 53 pacijenta, rođene su 2 ženske bebe, 1 osoba je preminula.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

B1 TV