Gradačac:

Policija – U protekla 24h dogodile su se dvije saobraćajne nesreće;

Hitna služba – U protekla 24h zbrinuto 103 pacijenta;

Komunalac – Zbog kvara na cjevovodu kod objekta katoličke crkve, sinoć od 23:00 sata bez vode su potrošači u dijelu Svirca i Škorića, te ulice H.K.Gradaščevića i Hazna. Ekipe su na terenu, prema procjenama ponovno uspostavljanje vodosnabdijevanja očekuje se u podnevnim satima;

Elektrodistribucija – Sutra (15.10.) bez struje u vremenu od 13:00 do 16:00 sati: Ul.6 Bataljon, Vida 2, Požarike, Šećići, Karača, Vida 1, Njiverica i Novalići.

Brčko:

Policija – U proteklom periodu zabilježeno je jedno krivično djelo;

Hitna služba – Ukupno 91 intervencija. Porodilište – rođene dvije djevojčice.

Vatrogasci u proteklom periodu bez intervencija.

Vrijeme:

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Drvar i Livno 4; Bugojno 5; Grude i Široki Brijeg 6; Ivan Sedlo i Srebrenica 7; Bijeljina, Jajce, Sanski Most, Sarajevo, Stolac, Tuzla i Zenica 8; Brčko i Doboj 9; Banja Luka, Bihać, Prijedor i Zvornik 10; Mostar 11; Trebinje 12; Gradačac 14; Neum 16°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Umjerene naoblake će biti na području Krajine i jednog dijela sjevera Bosne. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

Stanje na putevima:

Radovi na autoputu A-1 izvode se na dionici Sarajevo sjever-Lepenica (na lokalitetima Ban Brdo i Treševine), gdje je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, kao i na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, gdje se saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.novembar i Grab, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati, za saobraćaj se zatvara dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. (BIHAMK)

B1 TV