Stanje na cestama 14. 09. 2021. u 08 : 10 sati

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Upozoravamo na učestale sitnije odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine za putnička vozila trenutno nema dužih zadržavanja.

PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Nakon svježije noći i jutra, u ostatku dana toplije, uz neuobičajeno visoke temperature i pojačan osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake, sa poslijepodnevnim satima moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti.

PORODILIŠTE – U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je deset beba, pet djevojčica i pet dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 16°C. U toku dana se očekuje sunčano do umjereno oblačno vrijeme uz maksimalnu dnevnu temperaturu zraka do 31°C.

Komunalac – Uredno vodosnadbijevanje, bez predviđenih većih kvarova ili prekida u isporuci vode.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila jednu saobraćajnu nezgodu u ulici Sarajevska u kojoj je osim pričinjene materijalne štete jedno lice zadobilo povrede, zabilježena su i 3 događaja u rubrici Ostali događaji.

Hitna služba je primila i pregledala 78 pacijenta, 4 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu.

Hitna služba je primila i pregledala 72 pacijenta, rođene su 3 ženske bebe, 1 osoba je preminula.

Vatrogasna jedinica je imala 2 požarne intervenciju.