Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u višim predjelima. Savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne je moguća magla i niska naoblaka. Vjatar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 18 °C. Tokom dana očekuje nas sunčano vrijeme sa temperaturom zraka oko 32°C.

JP ELEKTROPRIVREDA BiH obavještava korisnike da će u ponedjeljak 14.09.2020. godine doći do planskog isključenja struje u ulici Šehitluci u periodu od 12:00 – 14:00 sati.

U protekla 24:00 sata:

Hitna služba je imala 117 prijavljenih pacijenata a 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica je zabilježila jednu saobraćajnu nesreću u mjestu Sibovac. Jedno lice je povrijeđeno.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

Hitna služba je imala 50 prijavljenih pacijenata. Rođene su 4 bebe, 1 dječak i 3 djevojčice. Preminule su 3 osobe.

Policijska uprava nije imala intervencija.

Vatrogasna jedinica je imala jednu požarnu i jednu tehničku intervenciju.

B1 tv