U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle, saopćeno je iz BIHAMK-a. Apeliramoo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero. 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15. septembra od 11 do 11:45 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

VRIJEME ZA VIKEND I NAREDNE DANE

Danas u Bosni većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama dio prijepodneva će biti i magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 stepeni, na jugu zemlje do 3.

Drugog dana vikenda, u nedjelju, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 20 stepeni. 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

Sunčano vrijeme zadržat će se i početkom naredne sedmice. 

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje sa sjevera u noći na srijedu. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20. 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32.

Gradačac:

Hitna služba u toku 24 sata je pregledala 88 pacijenata, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica je zabilježila krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snadbijevanju gradskog vodovoda.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je pet beba, jedna djevojčica i četiri dječaka.

EPBIH poslovna jedinica Gradačac najavljena isključenja za 16.09.2019. u sljedećim mjestima:

GRADAČACMIONICA 116.09.201909:00-15:00
GRADAČACMIONICA SEJDIĆI16.09.201909:00-15:00

Jutarnja temperatura u Gradačcu je iznosila 18°C, najviša dnevna od 25°C DO 28°C.

Vrijeme danas sunčano uz umjerenu naoblaku.

B1 TV.