Gradačac:

Policija- U protekla 24h zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i jedan događaj koji se vodi pod ostalo,

Hitna služba – U protekla 24h zabilježeno je ukupno 127 intervencija a dva pacijenta su upućena u UKC Tuzla,

Komunalac – Prema riječima dežurnog dispečera, nema najavljenih ili planskih radova,

Brčko:

Policija – U protekla 24h zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu,

Hitna služba – U protekla 24h zabilježeno je ukupno 93 intervencije, na ginekološkom odjeljenju rođene su tri djevojčice i dva dječaka,

Vatrogasna služba – U proteklom danu i noći imali su jednu tehničku intervenciju.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina su zabilježeni u većini područja. 

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce, Livno, Prijedor, Sokolac 16; Gradačac, Sanski Most 17; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Tuzla 18; Brčko, Sarajevo, Srebrenica, Zvornik 19; Trebinje 23; Grude 24; Mostar 27; Neum 28;

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana prestanak padavina u Krajini, a u ostalim područjima postepeno tokom poslijepodneva ili krajem dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 23, na jugu od 24 do 30 °C. 

Stanje na cestama:

Kolovoz je jutros mokar u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić i Doljani, kao i na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

B1TV