Stanje na cestama 14. 06. 2021. u 06 : 30 sati

Kolovoz je jutros pretežno suh, a vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 20 do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad (u smjeru Sarajevo sjever-Sarajevo zapad ).

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana lokalno poneki pljusak je moguć u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C

Stabilizacija vremenskih prilika tokom dana, pozitivno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Opšta slika će, sa više sunca, biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje, dok će u unutrašnjosti, povremena naoblaka, uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Moguće su slabije meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana biće posvuda ugodniji.

PORODILIŠTE TK – Rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 14°C. U toku dana se očekuje sunčano do umjereno oblačno oblačno vi maksimalnom dnevnom temperaturom zraka do 22°C.

Komunalac – Uredno vodosnadbijevanje predviđeno, veći prekidi ili kvarovi nisu najavljeni za danas.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je evidentirala 2 događaja u rubrici Ostali događaji.

Hitna služba je primila i pregledala 84 pacijenata.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Hitna služba je primila i pregledala 67 pacijenta, rođena je 1 ženska beba, 4 osobe su preminule.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

B1 TV