Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 12; Bugojno, Livno 13; Sarajevo 15; Bihać, Grude, Sanski Most, Tuzla 16; Široki Brijeg 17; Mostar, Neum 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 24 do 30 °C.

Opšta slika je povoljna. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, potom bi, usljed porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika moglo doći do djelimičnog jačanja tegoba. Osjetljivim osobama preporučuje se suzdržavanje od težih aktivnosti u drugom dijelu dana. Obzirom na duže sunčane intervale, neophodno je povesti računa o zaštiti od UV zračenja.

GRADAČAC:

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba evidentirala je 92 pacijenta.
  • Policijska stanica evidentirala je 2 događaja pod ostalo i 1 saobraćajnu nesreću u Ledenicama donjim. Pri saobraćajnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta bez povrijeđenih.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 intervenciju gašenja požara na vikendici u Vidi 2 (Mehmedičevići).

A.Osmičić