Stanje na cestama:

Na magistralnom putu Zenica – Nemila kroz tunel Vranduk se od 5 do 21 sat saobraća dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. 

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj – Šićki Brod –  Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova, sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jajce – Crna Rijeka, Jablanica – Mostar, Sarajevo – Trnovo (Krupac) i Ključ – Bosanski Petrovac (Lanište).

Upozorava se na povećanu opasnost od odrona, kao i na povremeno jače udare vjetra. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

PROGNOZA

Prema prognozi danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima, u centralnim i istočnim područjima Bosne moguće su slabe padavine. Jutarnja temperatura od -2 do 4, a dnevna od 4 do 16 stepeni.

U četvrtak ujutro pretežno sunčano. Poslije podne se očekuje umjeren porast naoblake. Jutarnja temperatura od -3 do 3, a dnevna od 6 do 16 stepeni. 

U petak, pretežno oblačno vrijeme s kišom. Na planinama snijeg i susnježica. Poslije podne padavine prestaju u Krajini, Posavini i Hercegovini, a u večernjim satima i u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 5 do 14 stepeni.

U subotu, u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -2 do 4, a dnevna od 5 do 14 stepeni.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 66 intervencija, na svijet je došao jedan dječak.

Vatrogasna jedinica je imala tri tehničke intervencije i jednu intervenciju gašenje požara.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala tri krivična djela.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 162 pregleda, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla .

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija .

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Policijska stanica nije evidenitala dešavanja u proteklom periodu na području Gradačca.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.

Jutarnja temperatura u Gradačcu 5°C, najviša dnevna od 10°C do 12°C. Vrijeme danas pretežno oblačno.

B1 TV