Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Save, Drine, Spreče, Lašve i Vrbasa.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11.00 do 11:45 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

GRADAČAC:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 125 osoba, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Policijska stanica je zabilježila dvije saobraćajne nezgode u kojima su dvije osobe povrijeđene, jedan događaj pod ostalo.

Komunalno zbog kvara kod MSŠ “Hasan Kikić” bez vode su mjesta Škorići, dio kod benzinske “Unikomerc-Bagić” prema Bosanskom Šamcu, i dio naselja u MZ Požarike.

Vatrogasna jedinica je oko 1.34 h imala intervenciju gašenja požara koji izbio u prostoru diskoteke Gradačačkog sajma. Intervencija je završene u 2.40 h uz učešće jedne posade sa tri vatrogasca i jednim vozilom.

EPBIH danas nema planskih isključenja električne energije.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata rođeno je 12 beba, pet djevojčica i sedam dječaka.