Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozačima na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na dionici Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije saobraćanje zbog izvođenja radova moguće je na dionicama: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Vitez-Travnik (Bila), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Maglaj-Doboj (Mravići i raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Sutra u Bosni i Hercegovini umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije očekuje se na jugu, a nešto više oblaka uglavnom u zapadnim dijelovima. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stupnja.

Opšta slika je povoljna. Uz ugodne biometeorološke prilike, hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Tokom prijepodneva poželjno je biti oprezniji zbog nižih temperatura i moguće pojave magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da dan provedete na otvorenom.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 9°C. U toku dana se očekuje umjereno oblačno vrijeme sa najvišom temperaturom zara do 24°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 2 događaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 90 pacijenata, 2 pacijenta su upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska jedinica je zabilježila 1 krivično djelo.

Hitna služba je zaprimila i pregledala 51 pacijenta, rođena je 1 ženska beba, 3 osobe su preminule.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

Haseljić Selma