Radovi na sanaciji mostova u toku su na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko rijeke Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Za danas je najavljen početak radova u mjestu Mravići (Maglaj-Doboj), zbog čega će se u vremenu od 07 do 17 sati saobraćati naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas u Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle ili niske naoblake. Pretežno sunčano se očekuje u drugoj polovini dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 16°C. Tokom dana sunčano sa temperaturom zraka oko 28°C.

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica zabilježila je 1 krivično djelo i 1 saobraćajnu nesreću sa materijalnom štetom bez povrijeđenih u Sarajevskoj ulici, te 1 događaj pod ostalo. PS Gradačac najavila je radarsku kontrolu u 14:30 do 16:30 sati na M-1.9 ulica Sarajevska.
  • Hitna služba zabilježila je 83 pacijenta, a 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Urgentni centar zabilježio je 50 pacijenata, rođena su 3 dječaka i 2 djevojčice, a 1 osoba je preminula.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku intervenciju.
  • Policijska uprava zabilježila je 1 kazneno djelo.