Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica).

Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, saobraća se usporeno od 07 do 17 sati.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.


 PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U većem dijelu Hercegovine danas sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje od 31 do 34°C.Uz stabilne vremenske prilike i više sunca, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja naoblake u prijepodnevnim satima, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra će biti svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju. Preporučljivo je slojevito se odjenuti.

GRADAČAC

Danas u toku dana djelimično oblačno sa maksimalnom temperaturom zraka oko 28°C

U protekla 24 sata policijska stanica je zabilježila jednu saobraćajnu nezgodu. Nije bilo povrijeđenih lica.

Služba hitne pomoći je zabiljižila 75 pregleda u protekla 24 sata a jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

Policijska uprava grada Brčko u protekla 24 sata je zabilježila jedno krivično djelo.

Služba hitne pomoći je zabilježila 56 pregleda, rođena je jedna beba muškog pola a preminule 3 osobe.

Vatrogasna jedinica nije imala  intervencija.

B1 tv