Najavljene radarske kontrole za 08. 08. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-1.8 Ormanica
  • 14:30 do 16:30 sati R-460 Srnice Donje

Zbog kiše koja je padala tokom noći upozoravamo na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na povećanu opasnost od odrona. Jutarnje magle ima na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu i Lašvu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 15; Sarajevo i Sokolac 17; Bihać i Tuzla 18; Banja Luka, Bugojno i Doboj 19; Bijeljina, Gradačac, Grude, Livno i Sanski Most 20; Široki Brijeg 21; Trebinje 22; Neum 23; Mostar 24°C.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne prolazno je moguć poneki pljusak na istoku i dijelu centralne Bosne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su izgledni jači lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

Postepeni prolazak pogoršanja uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu Bosne. Povećana naoblaka, uz mjestimične padavine tokom dana, ponajviše će djelovati na lošije raspoloženje. Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša, uz stabilnije vrijeme. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda.

GRADAČAC

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija gašenja požara.
  • Policijska stanica evidentirala je 1 krivično djelo i 1 događaj pod ostalo.
  • Hitna služba zabilježila je 62 pacijenta.

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 21°C. Tokom dana pretežno sunčano sa temperaturom zraka od 30°C. U večernjim satima moguća kiša i grmljavina.