Stanje na cestama

Jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Ne zaboravite vezati sigurnosni pojas za vrijeme vožnje, bez obzira koliko kratko vožnja trajala.

Zbog redovnog servisiranja tunela, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Lašva-Zenica jug.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Vozače podsjećamo da je do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana naizmjenično propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Ustikolina-Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Oblačno i nestabilno vrijeme, mogući pljuskovi

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne uz jači razvoj oblaka je moguć poneki lokalni pljusak.

U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Gradačac:

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 20°C. U toku dana se očekuje sunčano do umjereno oblačno oblačno vrijeme sa maksimalnom dnevnom temperaturom zraka do 29°C.

Komunalac – U toku izvođenja radova na rekonstrukciji azbest cementnih cijevi dolazit će do privremenog prekida vodosnabdijevanja. Prekidi će trajati od 07:00 do 19:00 svaki radni dan uključujući i subotu. Drugi veći prekidi ili kvarovi nisu najavljeni za danas.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jednu saobraćajnu nezgodu koja se desila u mjestu Vučkovci, u kojoj j ejedno lice zadobilo lake tjelesne povrede i jedno krivično djelo.

Hitna služba je u protekla 24 sata primila i pregledala 86 pacijenata, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 saobraćajnu nezgodu i 4 krivična djela.

Hitna služba je primila i pregledala 73 pacijenta, rođeno je 4 muških i 2 ženske bebe, 5 osoba je preminulo.

Vatrogasna jedinica je imala 3 tehničke intervencije.

B1 TV