Magla smanjuje vidjljivost u sjeveroistočnoj Bosni, kao i na dionicama u planinskim predjelima. U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav, dok se u ostalim krajevima zemlje vozi po pretežno suhom kolovozu. Vozače savjetujemo da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove budu maksimalno opezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U ostatku Bosne preovladava magla i niska naoblaka.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Livno -2; Grude 1; Široki Brijeg, Tuzla 2; Ivan Sedlo 4; Bugojno, Gradačac, Sarajevo 5; Zenica 6; Bihać, Sanski Most 9; Mostar, Neum 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 956 hPa, za 12 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati vedro. U ostatku Bosne sa uglavom maglom i niskom naoblakom, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 °C.

Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka iznosila je 8°C. U toku dana se očekuje sunčano vrijeme uz maksimalnu temperaturu zraka do 16°C.

U protekla 24:00sata:

Policijska stanica je zabilježila 3 događaja pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 97 pacijenata, 1 osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava je zabilježila 1 krivično djelo.

Hitna služba je primila i pregledala 36 pacijenata, rođene su 1 muška i 4 ženske bebe.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1 TV