Gradačac:

Policija – U protekla 24h zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda (Mionica – Mahmut Mahala) u kojoj su dva lica povrijeđena;

Hitna služba – U protekla 24h medicinsku pomoć je zatražio 121 pacijent dok je jedna osoba upućena u UKC Tuzla;

Međunarodni aerodrom Tuzla – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja.

Brčko:

Policija- Zabilježeno je jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira;

Hitna služba – Ukupno 68 intervencija dok su na Odjeljenju ginekologije rođene dvije bebe;

Vatrogasna služba – U protekla 24 imali su jednu tehničku intervenciju;

Vremenska prognoza:

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnom i istočnom dijelu Bosne po kotlinama lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 1; Bugojno i Ivan Sedlo 2; Drvar, Jajce, Livno, Sarajevo i Zenica 4; Sanski Most i Tuzla 5; Banja Luka, Gradačac i Prijedor 6; Bihać, Bijeljina, Široki Brijeg i Zvornik 7; Brčko i Grude 8; Stolac 10; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 14°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 18 do 23°C.

Stanje na putevima:

Kolovoz je pretežno suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Zbog radova na regionalnom putu R-443 Kiseljak-Kreševo u vremenu od 08 do 19 sati saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac Kiseljak-Lepenica-Kreševo.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog puta M-17 od GP Doljani do GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

A/H