Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke, danas se u vremenu od 12 do 15 sati mogu očekivati kraće obustave saobraćaja na putnom pravcu Derventa-Srbac-Bosanska Gradiška-Banja Luka.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 10; Bugojno, Livno 11; Drvar, Ivan Sedlo 12; Grude, Srebrenica 13; Jajce 14; Široki Brijeg, Stolac, Tuzla 15; Bihać, Gradačac, Sarajevo, Zenica, Zvornik 16; Prijedor, Sanski Most 17; Banja Luka, Bijeljina, Trebinje 18; Mostar 19; Neum 21; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni preovladavati umejereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća kiša ili lokalni pljusak. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini vjetar prije podne slab jugozapadni, a poslije podne u skretanju na umjeren sjeverni. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu od 30 do 34 °C.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana. Promjena vremena, praćena povećanom naoblakom i padavinama, izraženije u dijelu Bosne, nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije poput reumatskih bolova, nervoze, glavobolje. U Hercegovini sunčanije i ugodnije.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 18°C. Tokom dana sunčano uz povremenu naoblaku. maksimalna dnevna temperatura zraka oko 29°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 96 pacijenata.
  • Policijska stanica zabilježila je 3 događaja pod ostalo. Najavljena radarska kontrola od 14:30 – 16:30 sati u ulici Žrtava Srebrenice.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku intervenciju.
  • Policijska uprava zabilježila je 1 saobraćajnu nezgodu, 1 krivično djelo i 1 remećenje javnog reda i mira.
  • Urgentni centar zabilježio je 50 pacijenata, rođen je 1 dječak i 1 djevojčica, a 6 osoba je preminulo.

Amira O.