Najavljene radarske kontrole za 07. 08. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-14.1 Mionica I-II
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Sarajevska

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim planinskim predjelima, a pažnju skrećemo i na povećanu opasnost od odrona.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko-Bijeljina (od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 15; Bugojno 16; Sarajevo, Sokolac i Tuzla 18; Bihać, Jajce, Sanski Most, Srebrenica i Zvornik 19; Banja Luka, Doboj, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 20; Bijeljina, Gradačac, Livno i Trebinje 21; Mostar i Neum 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U Bosni su izgledne lokalno obilnije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Uz mirniji san, svježije jutro i ne suviše visoke temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Povremeni pljuskovi u unutrašnjosti i mjestimično jača bura na jugu zemlje, mogli bi, ne suviše, kvariti ugođaj.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 20°C. Tokom dana djelimično oblačno sa temperaturom zraka oko 28-30°C.

JP ELEKTROPRIVREDA BiH obavještava korisnike da će 07.08.2020. godine (petak) doći do planskog isključenja struje na ULR Zelinja Srednja 1 u periodu od 10:00-15:00 sati. Bez el. energije će biti mjesta: Zaimovići i Jasenica.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 79 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.
  • Vatrogasna jedinica i PS nisu imale intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava evidentirala je 2 saobraćajne nesreće.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 požarnu intervenciju.
  • Urgentni centar zabilježio je 32 pacijenta, a rođena je i 1 djevojčica.

A.Osmičić