Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 132 pacijenta, dvije osobe su upućene u UKC Tuzla.

Policijska stanica je zabilježila dvije saobraćajne nezgode u ulici Sarajevska i na Ormanici u kojima su dvije osobe povrijeđene. Dva događaja po ostalo.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

Vatrogasna služba nije imala intervencija.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 11 beba, pet dječaka i šest djevojčica.

Na većini puteva u BiH u jutarnjim satima saobraća se uz pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići(za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Brčko:

Policijska stanica je zabilježila jednu saobraćajnu nezgodu.

Hitna služba je imala 88 intervencija.

Vatrogasna služba je imala jednu intervenciju – požar.