Stanje na cestama 07. 03. 2020. 

Na raskvašen snijeg i poledicu ovoga jutra upozoravamo na putnim pravcima: Livno-Šujica-Kupres, Livno-Glamoč-Mlinište, Tomislavgrad-Šujica i Posušje-Blidinje-Jablanica.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je od 09 do 15 sati i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Podaci Hidrometeorološkog zavoda FBiH

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima (iznad 1.000 m) sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 stepeni.

Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabe padavine u centralnim i istočnim područjima Bosne. U nizinama kiša ili susnježica, a u višim poručjima i slab snijeg. U ostatku dana postoji manja vjerovatnost za lokalno povremeno i slabu kišu u Bosni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stepeni. 

Prvog dana naredne sedmice umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u centralnim područjima sa susnježicom, a u planinkim djelovima i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 13 stepeni.

U utorak oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u centralnim, sjeverni i istočnim područjima može pasti malo kiše ili susnježica. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu od 3 do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Brčko:

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala dva krivična djela.

Hitna služba je u toku 24 sata imala 55 intervencija na svijet su došle 4 bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 110 intervencija.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju gradskog vodovod.

Policijska stanica je u proteklom periodu evidentirala jedno narušavanje javnog reda i mira, u saobraćajnoj nesreći u Lukavcu Donjem u kojoj su učestovali autobus i teretno motorno vozilo pet osoba je povrijeđeno.

PORODILIŠTE UKC TUZLA – Rođeno je 12 beba, šest dječaka i šest djevojčica.

Jutarnja temeperatura u Gradačcu 7°C, najviša dnevna od 8°C do 13°C. Vrijeme danas oblačno uz povremen padavine.

B1 TV