Gradačac:

Policija je u protekla 24 sata zabilježila jedno krivično djelo;

Hitna služba – U toku jučerašnjeg dana zbrinuto 76 a sinoć ukupno 40 pacijenata;

Vatrogasna služba – Jučer su imali jednu intervenciju na gašenju požara u Ledenicama Donjim. Gorjela njiva sa kukuruzištem površine 50 dunuma;

Brčko:

Policija – Zabilježena dva krivična djela, dvije saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira;

Hitna služba – U proteklom periodu je zbrinuto 86 pacijenata, u porodilištu rođene dvije bebe. Na području Distrikta nije bilo preminulih osoba;

Vatrogasna služba – U proteklom periodu su imali redovne aktivnosti.

Vremenska prognoza:

Jutros je u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme sa kišom. Djelomično vedro i bez padavina na području Krajine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Prijedor 9; Livno 10; Gradačac i Ivan Sedlo 11; Banja Luka, Doboj, Jajce i Tuzla 12; Bijeljina, Bugojno, Sokolac 13; Grude, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 14; Bihać, Srebrenica i Zenica 15; Široki Brijeg 16; Stolac i Trebinje 17; Mostar 18; Neum 21°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Djelomično vedro na području Krajine. U Bosni slaba kiša, više padavina u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Stanje na cestama

Obustava saobraćaja aktuelna je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje su u toku sanacioni radovi. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog izvođenja završnih radova na asfaltiranju od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Bijele Vode-Šabići na Bjelašnici. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na alternativne pravce.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na putnom pravcu Turbe-Vlašić-Banja Luka vozače upozoravamo na jake udare vjetra. Pojačan oprez, posebno u planinskim predjelima savjetujemo i zbog učestalih sitnijih odrona zemlje ili kamenja. Kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.(BIHAMK)

B1Tv