Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke, danas u vremenu od 10 do 14 sati, moguće su obustave saobraćaja na dionici Bijeljina-Brčko-Čelić-Lopare-Ugljevik-Zvornik-Vlasenica. Vozače na ovoj dionici pozivamo na pojačan oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 5; Bugojno, Ivan Sedlo 8; Livno, Srebrenica 9; Bihać, Bjelašnica, Grude 11; Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 12; Banja Luka, Doboj 13; Bijeljina, Široki Brijeg, Zvornik 14; Gradačac 16; Trebinje 17; Mostar, Neum 20; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 32 °C.

Uz stabilnije vremenske prilike i više sunca, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Tokom jutra će biti malo svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju. Poželjno je slojevito se odjenuti.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 18°C. Tokom dana sunčano uz temperaturu zraka do 30°C.

U protekla 24 sata:

  • Policijska stanica zabilježila je 1 događaj pod ostalo i 1 saobraćajnu nesreću u ul. Šehitluci. Pored materijalne štete na MV suvozač je zadobio lakše tjelesne povrede konstantovane od Doma zdravlja Gradačac.
  • Hitna služba zabilježila je 79 pacijenata.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.