Jutarnja magla, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Drinu, Lašvu, Vrbas, Sanu i Savu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Za danas je najavljen početak sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, zbog čega će se iz smjera Kaonika (Viteza) saobraćati jednom trakom na mostu, dok će se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Maglaj-Doboj (Mravići), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.


 PROGNOZA VREMENA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar 3; Livno 4; Bihać 5; Sanski Most 6; Bugojno i Jajce 7; Banja Luka, Bjelašnica, Grude i Široki Brijeg 8; Sarajevo i Zenica 9; Doboj, Ivan Sedlo i Mostar 10; Trebinje i Tuzla 11; Gradačac 12; Neum 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947Pa, za 3hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može padati slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C.

Nakon svježijeg, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti nešto više pažnje odijevanju, tokom dana temperature će porasti i biće ugodnije, prikladno za boravak na otvorenom. U drugom dijelu moguće su umjerene tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, kao posljedica približavanja promjene, izraženije u Bosni. Osjet hladnoće također će se pojačati sa noćnim satima.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka je iznosila 14°C, dok se u toku dana očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mogućom kišom i maksimalnom temperaturom zraka do 17°C.

U protekla 24:00 sata:

Policijska stanica je zabilježila 1 krivično djelo, 1 saobraćajna nezgoda i 1 događaj pod ostalo.

Hitna služba je primila i pregledala 88 pacijenata, 3 osobe su upućene u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica je imala jednu požarnu intervenciju. Gorilo je nisko rastinje u Mahmut Mahali kod igrališta. U intervenciji su učestvovala tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom. Na teren su izašli u 22:00 sata a požar je ugašen u 23:15 sati.

BRČKO

U protekla 24:00 sata:

Policijska uprava nije zabilježila dešavanja u toku 24:00 sata.

Hitna služba je primila i pregledala 44 pacijenta, rođene su 2 bebe, 3 osobe su preminule.

Vatrogasna jedinica je imala 1 tehničku intervenciju.

B1TV