Gradačac:

Policija – U protekla 24h zabilježeno je jedno krivično djelo, jedna saobraćajna nezgoda i jedna intervencija koja se vodi pod ostalo;

Hitna služba – U protekla 24h pregledano je ukupno 95 pacijenata, jedan pacijent je upućen u UKC Tuzla;

Prema informacijama EPBiH zbog planskih radova na elektrodistributivnoj mreži, danas će doći do zastoja u isporuci električne energije od 15 do 16 sati:

Kerep, Ul.8.Marta, Hadžiefendijina, Hrgovi, Požaričkih Branilaca, Sviračka, Vučkovci Donji i Srnice Donje.

Brčko:

Policija – U protekla 24h zabilježeno je jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda;

Hitna služba – U proteklom danu i noći 61 pregled, na Odjeljenju ginekologije rođen je jedan dječak;

Vatrogasci – U proteklom periodu imali su jednu intervenciju na gašenju požara i dvije tehničke intervencije;

Vremenska prognoza:

Danas malo kiše u jutarnjim satima još može pasti na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Prije podne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku zemlje. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C.

Stanje na putevima:

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 2 km.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Kaonik-Vitez, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zadržavanja na graničnim prelazima trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Radarske kontrole:

PS Gradačac

06:30 do 08:00 sati M-1.9 Vučkovci
12:00 do 13:30 sati M-1.9 Lukavac Donji
14:30 do 16:30 sati R-460 Srnice Donje

Brčko

07:00 do 10:00 sati Brod-Bukvik
15:00 do 18:00 sati Grbavica-Krepšić
20:00 do 22:00 sati Z.Mušanovića-Boće

B1 TV