Stanje na cestama 04. 05. 2020.

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke: Vrbas, Lašvu i Drinu. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog radova na redovnom servisiranju tunela Vis, 25.novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom. 

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf) od 07 do 20 sati saobraća se naizmjenično-jednom trakom. Od 20 do 07 sati saobraćaj se preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce), zbog sanacionih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Tuzla-Orašje, Jelah-Doboj, Donja Orahovica-Šićki Brod, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Vogošća, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Trnovo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na području entiteta RS-a potpuna zabrana kretanja na snazi je svakodnevno u vremenu od 20 do 05 sati.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme

Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima Bosne može biti magle ili niske naoblake.  

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 24 °C.

U utorak, također, pretežno sunčano. Poslije podne porast naoblake u Bosni, a u Hercegovini predvečer. Sredinom dana slaba kiša se očekuje u Posavini, a tokom poslijepodneva i u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 18 do 25 °C.

U srijedu jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno sa slabom kišom u Bosni. Na planinama može biti susnježice ili slabog snijega. U ostatku dana bez padavina i postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 °C.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 56 pacijenata, na svijet je došla jedna ženska beba.

Policijska stanica je u peoteklom periodu zabilježila jedno krivično djelo.

Vatrogasna jedinica je u toku 24 sata imala tri tehničke intervencije i dva gašenja požara.

Gradačac:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno krivično djelo krađe u ul. Hazna.

Hitna služba je u toku 24 sata imala 66 pregleda, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno zbog pucanja cijevi u ul. 1 mart bez vode će biti visoke zone. Također će zbog planiranih radova na KO 10kv Škorići, doći do prekida u snadbijevanju električnom energijom dana 04.05.2020. godine (ponedjeljak) u vremenu od 10:00 do 11:30 sati. Obzirom da se na tom području nalazi bazen za vodu, molimo sugrađane da imaju u vidu da će doći i do prekida vodosnabdijevanja.

EPBIH (PJ Gradačac)

Jutarnja temperatura u Gradačac 12°C. Vrijeme danas pretežno sunčano.Najviša dnevna od 18 do 22°C.

B1 TV