Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u sjeverozapadnim krajevima, kao i ponegdje u višim predjelima. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona i savjetujemo oprezniju vožnju. Na putevima u južnim krajevima uvjeti za vožnju su povoljni.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Sanski Most i Sokolac 10; Bihać, Drvar, Ivan Sedlo i Prijedor 11; Banja Luka, Bugojno i Livno 12; Sarajevo i Tuzla 13; Bijeljina, Doboj, Gradačac, Srebrenica, Zenica i Zvornik 14; Grude, Široki Brijeg i Stolac 17; Trebinje 18; Mostar 20; Neum 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946Pa, za 1hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi i slaba grmljavina u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, uz miran san, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz nešto izraženiji osjet sparine poslije podne. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja. Moguće je da kratkotrajni lokalni pljusak mjestimično pokvari ugođaj.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 15°C. Tokom dana pretežno oblačno sa temperaturom zraka oko 25°C.

U protekla 24 sata:

  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.
  • Policijska stanica zabilježila je 1 saobraćajnu nesreću sa materijalnom štetom na putnom pravcu Gradačac-Ormanica i 1 događaj pod ostalo. Najavljene radarske kontrole za 03. 09. 2020. :
    • 06:30 do 07:45 sati R-460 Srnice Donje
    • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Mionica III
  • Hitna služba zabilježila je 81 pacijenta a 2 osobe su upućene u UKC Tuzla.