utarnja magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Lašvu, Vrbas i Savu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na magistralnom putu Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca) saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog smanjenja gužve, mole se vozači koji dolaze iz Širokog Brijega i Čitluka ili idu ka istima, da koriste alternativni pravac Mostar-Rodoč-Varda-Čule.

Danas i sutra (02. i 03.11.) zbog radova na dionici regionalnog puta R-906 Bijele Vode-Šabići (poddionica Šakote-Lukavac) od 08 do 16 sati doći će do obustave saobraćaja.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

Svakog radnog dana od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

U BiH danas oblačno, najviša temperatura i do 20 stepeni

Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će biti i magle. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni. 

U utorak u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne oblačnije može biti na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U srijedu u Bosni prije podne se prognozira dosta magle i niske naoblake. Od sredine dana postepeno naoblačenje. U Hercegovini veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Naoblačenje u Hercegovini u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni, na jugu zemlje od 18 do 21 stepen.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 82 pacijenta, jedan osoba je upućena u UKC Tuzla.

Policijsak stanica je evidentirala jedan slučaj pod ostalo.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalno nema problema u vodosnabdijevanju gradskog vodovoda.

PORODILIŠTE UKC TUZLA– Rođeno je osam beba, pet djevočica i tri dječaka.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je 8°C, najviša dnevna od 15°C do 18°C.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata primila i pregledala 44 pacijenta, rođena je jedna ženska beba.

Policijska stanica je evidentirala dva krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu.

Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije gašenja požara i jednu tehničku intervenciju.