Gradačac:

Policija – Uprotekla 24h zabilježena su dva događaja pod ostalo,

Služba hitne pomoći – U protekla 24h zabilježeno je ukupno 115 intervencija, jedna terenska lokalna intervencija. Dva naša sugrađana su upućena u UKC Tuzla,

Vatrogasci su umali miran dan i noć,

Komunalac – Uredno snabdijevanje bez najavljenih ili planskih radova,

Brčko:

Policija je zabilježila jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu,

Hitna služba – Ukupno 63 intervencije. U porodilištu su rođene četiri djevojčice,

Vatrogasna služba – U proteklom danu imali su jednu manju intervenciju na gašenju požara.

Prema riječima našeg dežurnog meteorologa Cicka Kirlića, danas će biti sparno, prilično toplo. Maksimalna dnevna temperatura oko 30 stepeni. Krajem dana i tokom noći stiže nam pogoršanje vremena, pljuskovi i grmljavina.

Za vikend promjenjljivo, u subotu uz mogućnost pljuskova i grmljavine, u nedjelju stabilizacija vremena, maksimalna dnevna temperatura za vikend između 25 i 26 stepeni.

Stanje na putevima:

Sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Semizovac-Vogošća, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Pojačan je promet vozila na GP Doljani na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima.

B1Tv