Najavljene radarske kontrole za 10. 07. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 07:45 sati M-14.1 Mionica I-II
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 ulica Sarajevska

Povodom obilježavanja 25.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice, danas i sutra zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH. Također, za ovu kategoriju vozila zabrana će biti na snazi danas i sutra i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Vlasenica-Luke, Konjević Polje-Bratunac, Drinjača-Bratunac-Srebrenica-Zeleni Jadar.

Danas će od 12 do 22 sata na snazi biti zabrana kretanja vozilima preko 3,5 tone ukupne mase na putu Luke-Vlasenica-Konjević Polje-Bratunac.

Sutra, na dan ukopa, saobraćaj teretnih vozila preko 3,5 tone ukupne mase bit će na zabranjen na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Kladnja, Tuzle i Zvornika vode prema Srebrenici.

Učesnici memorijalne trke i super maratona „Ne zaboravimo“ danas nastavljaju svoj put iz Sarajeva prema Potočarima, gdje se očekuju u poslijepodnevnim satima. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska učesnika maratona budu maksimalno oprezni i da voze sporije.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 12 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stupnjeva.

Uz više svježine, ugodnije će biti tokom noći i u jutarnjim satima. Poslije podne, usljed porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije tegobe, ponajviše u vidu iscrpljenosti, glavobolje i promjene raspoloženja. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i sunca.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 22°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 35°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 45 pacijenata.
  • Policijska stanica evidentirala je 1 događaj pod ostalo i 1 saobraćajnu nesreću. Pri saobraćajnoj nesreći 1 lice je palo sa mopeda, ali nije bilo povrijeđenih.
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava evidentirala je 1 saobraćajnu nesreću.
  • Vatrogasna jedinica imala je 1 tehničku i 1 požarnu intervenciju.
  • Urgentni centar evidentirao je 47 pacijenata, rođene su 3 djevojčice i 2 dječaka, a 1 lice je preminulo.

A.Osmičić