Najavljene radarske kontrole za 08. 07. 2020. – PS GRADAČAC:

  • 06:30 do 08:00 sati M-1.9 Mionica III
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Lukavac D.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje), odvijaju se i radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Srebrenik-Šićki Brod (u mjestu Drenik).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovin umjerena bura, koja će tokom dana i oslabiti. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru od 27 do 30 stupnjeva.

Nakon svježije noći i ugodnijeg jutra, u poslijepodnevnim satima će se kod osjetljivih osoba pojačati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su slabije izražene meteopatske reakcije poput glavobolje, malaksalosti, nervoze. Poželjno je laganije se odjenuti, posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i ne izlagati se jačim naporima u toplijem dijelu dana.

GRADAČAC

Jutarnja temperatura u 8:00 sati iznosila je 17°C. Tokom dana sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom oko 28°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 65 pacijenata, a 2 lica su upućena u UKC Tuzla.
  • Policijska stanica zabilježila je 3 događaja pod ostalo.
  • Vatrogasna jedinica imala je dojavu sinoć u 19:45 da je na deponiji drveta u Grabovom Gaju izbio požar. Požar je sankcionisan oko 8:00 sati. Na mjesto požara intervenisala su 4 vatrogasca i 1 vozilo.

BRČKO

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava zabilježila je 1 remećenje javnog reda i mira i 3 saobraćajne nesreće.
  • Vatrogasna jedinica imala je 3 tehničke intervencije i 1 požarnu.
  • Urgentni centar zabilježio je 49 pacijenata, rođeno je 5 dječaka i 2 djevojčice, a 1 lice je preminulo.

A.Osmičić