Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Une, Drine i Spreče.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje). Vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika koriste obilaznicu u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Najavljene radarske kontrole za 08. 06. 2020. godine – PS GRADAČAC

  • 12:00 do 13:30 sati M-14.1 VI bataljon
  • 14:30 do 16:30 sati M-1.9 Vučkovci

PROGNOZA VREMENA ZA GRADOVE BIH

U većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prije podne padavine u Hercegovini, Krajini i na zapadu Bosne, a poslije podne i tokom noći u većini područja. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugo. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na sjeveru do 22, a dnevna od 19 do 25 °C.

 BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA

Tmurno vrijeme, uz mjestimično jači jugo i pogoršanje biometeoroloških prilka koje će uslijediti, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, iscrpljenosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

GRADAČAC:

Jutarnja temperatura zraka u 8:00 sati iznosila je 18°C. Za područje grada Gradačac izdato je upozorenje za teške vremenske uvjete, mogući pljuskovi i grmljavina. Maksimalna temperatura zraka oko 24°C.

U protekla 24 sata:

  • Hitna služba zabilježila je 87 pacijenata, a 3 lica su upućena u UKC Tuzla
  • Policijska stanica zabilježila je 2 događaja pod ostalo, 1 remećenje javnog reda i mira te 1 saobraćajnu nesreću (Ormanica) bez povrijeđenih lica
  • Vatrogasna jedinica nije imala intervencija

BRČKO:

U protekla 24 sata:

  • Policijska uprava evidentirala je 1 saobraćajnu nesreću
  • Vatrogasna jedinica imala je 2 tehničke i 1 požarnu intervenciju
  • Urgentni centar evidentirao je 71 pacijenta, rođena su 3 dječaka i 1 djevojčica, a 2 lica su preminula.

A.Osmičić