Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve uz rijeku Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, te mjestimično magistralni put M-17 Sarajevo-Konjic-Jablanica.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. 

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. 

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Danas (28.09.) i u ponedjeljak (30.09.) u vremenu od 08 do 20 sati izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u Raštelici). Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: : M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Iz BIHAMK-a ističu kako na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

U Bosni danas većinom umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme, u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. 

Sutra će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni po kotlinama će biti magle. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. 

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28. 

U ponedjeljak pretežno oblačno u Hercegovini i zapadu Bosne. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. 

Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27.

U BiH, u utorak, više oblačnosti prije podne. Sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab jugozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26.

Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 116 pacijenata, jedna osoba je upućena u UKC Tuzla.

Vatrogasna jedinica nije imala intervncija.

Komunalno nema problema u snabdijevanju graskog vodovoda.

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno krivično djelo i 4 događaja pod ostalo.

Jutarnja temperatura u Gradačcu je iznosila 18°C, najviša dnevna od 24°C DO 26°C.

Brčko:

Hitna služba je u toku 24 sata pregledala 76 pacijenta, na svijet su došle dvije bebe.

Policijska stanica je zabilježila jedno krivično djelo.

Vatrogasna jedinica je zabilježila jedan požar i jednu tehničku intervenciju.

B1 TV