Gradačac:

Hitna služba je u toku 24 sata imala 110 intervencija.

Policijska stanica je zabilježila jednu saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom, u kojoj je jedno lice povrijeđeno.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Komunalna služba neme problema u snabdijevanju gradskog vodovoda.

U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla u protekla 24 sata rođeno je 14 beba, sedam dječaka i sedam djevojčica.

Stanje na putevima:

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Naizmjenično-jednom trakom saobraća se na dionicama: M-5 Ključ-Lanište, M-1.8 Srebrenik-Orašje (sanacija tunela Ormanica) i u Jajcu (M-5, sanacija mosta preko rijeke Plive).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i radove u Mostaru.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište (na lokalitetu Perduhovo selo), zbog deminerskih radova, u vremenu od 07 do 14 sati saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Brčko:

Policijska stanica je u toku 24 sata zabilježila jedno krivično djelo, tri saobraćajne nezgode i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica je imala jednu tehničku intervenciju.

Hitna služba je imala 95 intervencija, a svijet je došao jedan dječak.