U prethodnom periodu smo svjedoci raznih pozitivnih i negativnih komentara kada je u pitanju naš budući proizvod i prvi respirator proizveden u potpunosti angažovanjem naših stručnjaka iz TMD Group uz učešće i stručnjaka sa UKC Tuzla.

Danas za sve one koju su pored nas vjerovali u ovaj projekat imamo jednu historijsku vijest, ne samo za našu firmu već i širu društvenu zajednicu, a to je da prvi bh respirator odlazi u Birmingem ( UK ) gdje će proći niz testiranja. Najbitniji početni segment ka certificiranju je inicijalna potvrda o upotrebljivosti koju će Engleska kompanija dati nakon testiranja na umjetnim pacijentima.

Naravno od rezultata testiranja zavisi i brzina daljnje implementacije ostalih koraka do konačne serijske proizvodnje, čemu prethodi i kreiranje cjelokupne projektne tehničke dokumentacije,usklađivanje i  certificiranje proizvoda prema odgovarajućim standardima i regulativama i konačno dobijanje CE znaka.

Svakako pored rukovodstva i menadžmenta firme, velika zasluga za ovaj dosadašnji uspjeh pripada svim našim inžinjerima, radnicima i svima ostalima koji su uključeni u ovaj nesvakidašnji događaj. – naveli su iz TMD-a

Izvor: Gradačački glas